04 February 2015

Cheesecake fara coacere / No oven cheesecake

Ingrediente

300g biscuiti digestivi
10ml apa
400g mascarpone
200g unt rece
200 ml frisca lichida
150g lapte condensat
10g gelatina granulata

Mod de preparare:

Am inceput cu prepararea blatului, dand biscutii prin robotul de bucatarie pentru a-i faramita, dupa care i-am framantat cu mana impreuna cu untul taiat bucatele si apa, pana cand am obtinut un aluat sfaramicios.
Intr-o tava acoperita de o folie de plastic, am dat aluatului forma de tava dupa care l-am bagat in congelator pana cand am facut crema.

Am inceput cu gelatina, care am pus-o la hidratat in 50ml apa rece, dupa care am dat-o la bain-marie pana s-a lichefiat.
Frisca am batut-o pana s-a intarit, dupa care am bagat-o in blender impreuna cu branza mascarpone si laptele condensat. Le-am mixat bine dupa care am adaugat gelatina si am mai mixat puternic 2 minute.

Compozitia obtinuta am adaugat-o peste aluatul de biscuiti si am mutat tava in frigider peste noapte.

Am servit alaturi de banane prajite si sos de kiwi cu menta.

0 recenzii:

Post a Comment